Först med EUs webbaserade kontrollsystem TRACES

Som en av de första importörerna i Sverige har Agortus använt EUs nya webbaserade kontrollsystem – TRACES. Fr o m 2017-10-19 får kontrollintyg och andra intyg ej längre hanteras manuellt, utan ska ske digitalt via TRACES. En leverantör i t ex Indien skapar intyget i TRACES som sedan kontrolleras och godkänns av exportlandets kontrollmyndighet. Informationen blir direkt tillgänglig för oss, eventuell förtullningsagent samt Tullverket som är kontrollorgan i Sverige. Efter Tullverkets godkännande kan kontrollintyget direkt användas i förtullningsprocessen. Allt sker alltså digitalt.

Mycket smidigt och lättanvänt. Tack TRACES!

Specialfröer kan lyfta lönsamheten i växtodlingen

Det finns en växande världsmarknad för specialfröer av olika slag och en del av den odlingen skulle kunna ske i Sverige. Blomsterfröer som krysantemum och brudslöja eller grönsaksfröer som lök och persilja är några exempel.

Läs mer:
http://www.atl.nu/arbetsliv/han-vill-lyfta-specialfroer/

Dags för leverans av fånggrödor!

Nya EU-regler har ställt till det för oss under våren, men nu är årets första parti Structorator på plats och godkänd av Jordbruksverket.  Vecka 27 börjar vi att leverera till de som lagt in en förbeställning. Vill du utöka din beställning är detta sista chansen! Vi rekommenderar även er som inte lagt en beställning ännu att göra det innan partiet tar slut, med tanke på de ökade ledtiderna som nya reglementet innebär.

Now in English

Nu är den engelska versionen av vår hemsida uppe. Klicka på den engelska flaggan till vänster för att besöka den!

Välkommen!

Välkommen till vår nya hemsida!

Den nya siten är anpassad för att se bra ut både på datorn och i mobilen.

Dansk version kommer inom kort. Tala gärna om vad du tycker!